A sweet kiss goodbye – lähes kaiketon suklaakakku

Joulu ja vanha vuosi on ohi, ja aika palata ruotuun taas. Tavoitteena oli, että ehtisin tehdä blogiini 50 postausta, mutta pikkuneitimme takia en ihan ole siihen päässyt. Uusi vuosi ja uudet tavoitteet, mutta sitä ennen ehtii hyvästellä kuluvan vuoden ja syödä vielä yhden palan suklaakakkua, tai ehkä kaksi.

Söimme tätä gluteenitonta, viljatonta ja pähkinätöntä kakkua tyttömme kummien luona, ja oli niin hyvää, että oli pakko kokeilla itsekin. Kiitos P ideasta ja reseptistä! Resepti on tavismuunnelma Karita Tykän superlemon-blogin banaanisuklaakakku reseptistä. Sellainen, jonka ainekset löytyvät ihan peruskaupasta, ainakin, jos raakakaakaon korvaa tavallisella. Superfoodeissa ei ole mitään vikaa, mutta itselläni helposti käy niin,että kaapin perukoilla on yht’äkkiä liuta vanhaksi meneviä pusseja ja purkkeja, joille pitää keksiä käyttöä. Nyt on taas kaapintyhjennystalkoot menossa. Siksi tämä yksinkertaisempi versio jo valmiiksi aika yksinkertaisesta on kokeilemisen arvoinen. Maidottoman version saat, kun korvaat voin kokonaan kookosöljyllä. Sokeria voi korvata kokonaan tai osittain vaikka hunajalla tai vaahterasiirapilla. Tämä mutakakun tapainen kakku on parasta seuraavana päivänä ja sitä voi myös pakastaa.

Viljaton ja pähkinätön suklaabanaanikakku

  • 2 banaania paloiteltuna
  • 2 dl raakakaakaojauhetta (hätätapauksessa tavallinen leivontakaakaojauhe)
  • 8-10 kuivattua, pehmeää luumua
  • 2/3 dl palmusokeria, ruskeaa sokeria tai tavallista sokeria
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 0,5 dl sulatettua voita tai yhteensä 2/3 dl pelkkää kookosöljyä
  • 2 isoa kananmunaa
  • 0,5 tl vaniljaa rouhittuna myllystä tai 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl psylliumia – jätä pois jos ei löydy, korvaa vaikka perunajauhoilla
  • ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen – vaihda kiertoilmalle, kun uuni on valmis. Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä tai kulhossa sauvasekoittimella. Jos käytät palmusokeria, voi sitä laittaa hieman enemmän. Kaada ainekset noin  16-18 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun vuokaan. Lyhennä paistoaikaa, jos käytät isompaa vuokaa.

Paista noin 18 minuuttia kiertoilmalla. Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, paista kakkua pari minuuttia kauemmin, noin 20-22 minuuttia. Itse paiston kakun 18 cm irtopohjavuoassa. Voit kokeilla tikulla kakun kypsyyttä. Mielestäni kakku saa jäädä mudcaken tapaan hieman kosteaksi. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja jätskin kanssa.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s