Myskikurpitsakeitto

Blogini viettää tällä hetkellä enemmän tai vähemmän hiljaiseloa, sillä meille syntyi pari kuukautta sitten pikku prinsessa. Keväällä toivottavasti takaisin hieman aktiivisemmalla tahdilla.Tässä kuitenkin pikainen keittoresepti talveen – toimii myös muulloin kuin Halloweenina, niin kauan kuin kurpitsoja kaupassa riittää.

Paras keitto tulee myskikurpitsasta, mutta myös muita kurpitsoja voi käyttää.

Kookoksinen myskikurpitsakeitto

  • 1 myskikurpitsa, noin 1 kg
  • 1 hapokas omena, esim. granny smith
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna, noin 1 rkl
  • 1 tlk (400g) kookosmaitoa tai 1 pienempi purkki kookoskermaa
  • 3 – 5 dl kasvislientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • (chiliä rouheena tai jauheena)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa lohkoiksi, levitä uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa noin 30 minuuttia kunnes kurpitsa on pehmeää. Siemenet on helpoin poistaa, kun kurpitsa on kypsää.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa omena pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita, omenaa ja inkivääriä (ja chiliä) pannulla tai kattilassa, älä paista. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja kasvisliemi ja suola, keitä hetki. Jos käytät ison purkin kookosmaitoa, riittää nestettä noin 3 dl, muussa tapauksessa lisää kasvislientä enemmän. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehumispisteeseen, tarkista maku. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarjoile esimerkiksi paistetun Mifun kanssa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s