Vihersmoothie lehtikaalista

Minun oli jo pitkään pitänyt tehdä pakkasessa lojuvasta lehtikaalista smoothieta, mutta vihdoin kun neuvolassa todettiin hemoglobiinini olevan aika matala, piti ryhtyä tuumasta toimeen. Kaikissa lehtivihreää sisältävissä kasviksissa on hyvin rautaa, etenkin esimerkiksi lehtikaalissa ja pinaatissa. Raudansaannin kannalta kannattaa smoothie tehdä ilman maitotuotteita, jolloin rauta imeytyy parhaiten – muuten smoothiessa voi yhtä hyvin käyttää jogurttia, maitoa ja rahkaa. Maitotuotteita kannattaa välttää pari tuntia ennen ja jälkeen rautapitoisten ruokien yhteydessä.

Viime kesänä tein pariin otteeseen lehtikaalismoothieta sauvasekoittimella edellisen blenderin mentyä rikki. Vaikka monet smoothiet pystyy tekemään ihan hyvin sauvasekoittimella, ei lehtikaalista lopputulos ollut kovinkaan mairitteleva – sauvasekoittimella lehtikaalta ei saa riittävän hienoksi – smoothieksi – vaan se jää pieniksi paloiksi. Uudella jouluna hankitulla super-kenwoodilla homma toimii kuin rasvattu.

Lehtikaali kannattaa pakastaa hetkeksi ennen smoothien tekoa – jo noin 15 minuuttia riittää.

Lehtikaalismoothie

1 hengelle

  • 2-3 ruotia lehtikaalta pilkottuna
  • 1 dl soijajogurttia (manteli tai kookos)
  • reilu 1 dl soija-, kaura- tai mantelimaitoa
  • puolikas keskikokoinen omena tai banaani pilkottuna
  • vajaa 1 rkl sitruunamehua

Pilko lehtikaali, älä käytä kovaa keskiosaa. Laita blenderiin lehtikaali, omena tai banaani, soijajogurttia ja suurin osa kasvimaidosta. Anna blenderin sekoittaa massaa riittävän kauan, kunnes lehtikaali on täysin hienontunut ja koostumus oikeanlainen. Purista vähän sitruunamehua joukkoon ja lisää nestettä, jos koostumus on vielä liian paksua ja pyöräytä blenderillä vielä nopeasti.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s