Mustikkatuorepuuro

Jatketaan puurolinjalla. Nyt alkukesästä täytyy muutenkin tyhjentää pakkasta, joten kaikki reseptit, mihin saa tungettua pakastemarjoja, on plussaa. Yhtä hyvin mustikoiden tilalla voi käyttää muitakin marjoja. Jos käytät tuoreita marjoja, kannattaa niitä vähän pilkkoa/murskata, että maku pääsee esiin.

Tuorepuuron perusresepti on simppeli, yhteen isohkoon annokseen tarvitset noin 1 dl hiutaleita ja noin 2 – 2,5 dl nestettä riippuen siitä, kuinka juoksevaa neste on. Itse olen usein lisännyt rahkaa joukkoon, jos haluan vähän täyttävämmän version esimerkiksi ennen golfkierrosta. Silloin noin 2 dl muuta nestettä riittää ja rahkaa noin 0,5 dl tai enemmän.

Mustikkatuorepuuro

1 hengelle iso annos

  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kauraleseitä tai muita leseitä
  • pari rkl siemeniä ja/tai pähkinöitä, esim. auringonkukansiemeniä, chia-siemeniä, manteleita
  • reilu 0,5 dl pakastemustikoita
  • puolikas keskikoinen omena raastettuna
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia, Valion Kefiriä tai kasvipohjaista jogurttia/juomaa TAI
  • 2 dl jogurttia tai vastaavaa ja
  • 0,5 dl maustamatonta rahkaa
  • (1-2 tl juoksevaa hunajaa)

Tee puuro edellisenä iltana valmiiksi, jos syöt sen aamiaiseksi. Sekoita hiutaleet, leseet, siemenet ja jogurtti, sekä mahdollinen rahka. Raasta kuorittu omena mukaan ja lisää mustikat. Voit halutessasi lisätä hunajaa tuomaan makeutta – itse en pidä kovin makeasta, mutta monille tämä voi maistua “liian terveelliseltä” ilman makeutusta. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Parasta seuraavana aamuna nautittuna, mutta säilyy hyvin vielä seuraavaankin päivään.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s