Vietnamilainen banaanikakku

Toukokuun ravintolapäivässä oli jos jonkinlaista kojua Espalla, joitakin helmiä mahtui myös joukkoon. Mielestäni on hyvä, että ravintolapäivä muuttuu kerran vuodessa järjestettäväksi ja että milloin tahansa voi pistää oman ravintolan pystyyn.

Joka tapauksessa, yksi hyvistä herkuista oli vietnamilainen banaanikakku. Usein aasialaisten ruokien kanssa on vaikea keksiä muuta jälkkäriä kuin hedelmiä tai paistettuja banaaneja, tässä yksi vaihtoehto niille – banaania tässäkin, mutta eri muodossa. Vietnamilainen banaanikakku muistuttaa amerikkalaista banana breadia, mutta aasialaisessa versiossa on  enemmän kananmunaa ja makeus tulee kondensoidusta maidosta. Gluteenittoman version tästä saa vaihtamalla jauhot esimerkiksi kaura- ja kookosjauhoihin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tästä reseptistä tulee sopiva määrä yhteen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, siitä riittää 6-8 hengelle.

 Vietnamilainen banaanikakku

  • 4 normikokoista tai 3 isoa kypsää banaania
  • 20 g sokeria
  • 3 isoa kananmunaa tai 4 pientä
  • 200 g kondensoitua maitoa (puolikas tölkki)
  • 80 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Pilko banaanit ohuiksi viipaleiksi ja sekoita sokeri joukkoon, jätä odottamaan.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kananmunat käsin tai yleiskoneella massaksi, niitä ei tarvitse vaahdottaa, riittää, että keltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet hyvin keskenään. Sekoita kondensoitu maito ja sulatettu voi joukkoon. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja suola ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Loput kondensoidut maidot voit käyttää esimerkiksi vietnamilaiseen kahviin.

Lisää banaanit varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota (itse käytin mannasuurimoita tällä kertaa) vuoka ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Tarjoa haaleana tai jääkaappikylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s