Kukkakaalia, porkkanaa ja kikherneitä

Nyt on taas saanut hyviä tuoreita kukkakaaleja kaupasta, ei niitä surkeita muoviin käärittyjä. Talvella käytän mielummin vaikka pakastekukkakaalia keittoihin kuin tuoretta.

Tämä kasvisherkkuresepti on muunnos Gwyneth Paltrow’n It’s All Good -reseptikirjasta. Liian usein puoli kiloa kasviksia tarkoittaa samaa salaattia, kurkkua ja tomaattia vaikka mahdollisuuksia olis pilvin pimein. Toinen vaihtoehto on hukuttaa kasvikset ruokakermaan tai juustoon, ainakin teollisissa keittiöissä.

Alkuperäisessä versiossa on vain kukkakaalta ja kikherneitä, omaan versiooni olen tietenkin lisännyt porkkanaa, kuinkas muutenkaan. Paahdettua kukkakaaliseosta voi syödä pelkästään, ottaa piknikille mukaan, tarjolla osana salaattipöytää vähän juhlallisemmissakin tilaisuuksissa, lihan kanssa, etenkin possu ja kana sopisivat tämän kanssa, kananmunan, fetan tai muun juuston kanssa ja niin edelleen.

kukkakaali1web

Paahdettua kukkakaalia, porkkanaa ja kikherneitä sinappivinegrettellä

  • 1 keskikokoinen kukkakaali, pilkottuna suupalan kokoisiksi “floreteiksi”
  • 1 tlk keitettyjä kikherneitä (voit myös keittää itse)
  • 2 keskikokoista porkkanaa pilkottuna
  • 3-4 rkl oliiviöljyä, lisäksi oliiviöljyä paahtamiseen
  • suolaa myllystä tai sormisuolaa
  • 0,5- 1 rkl dijonsinappia maun mukaan (tavallista, hunaja tai karkeaa)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa (silo tai normaalia)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pilko kukkakaali ja porkkana sopivan kokoisiksi paloiksi. Irrota veitsellä, tai käsin, kukinnot tyvestä,  pilko kukintoja alhaalta päin pienemmäksi – aloita veitsellä, ja repäise käsin irti – näin kukkakaalimurua ei tule paljon. Valuta ja huuhtele kikherneet.

Laita pilkotut kasvikset ja kikherneet pelille tai uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä pari ruokalusikallista ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 45-50 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kasvikset saavat kunnolla tummaakin väriä pintaan ja kukkakaali on pehmeää.

Sekoita sillä välin kastikkeet aineet keskenään: oliiviöljy, suola, pippuri, sinappi ja etikka. Kaada kastike vielä lämpimien kasvisten päälle ja silppua joukkoon persiljaa. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s