Viikonlopun uunikaurapuuro

Herkullinen ja helppo uunipuuro, joka valmistuu suhteellisen nopeasti. Verrattuna ainakin tavallisiin suurimoista tehtyihin puuroihin. Tämänkin puuron voisi hyvin tehdä kaurasuurimoista, jos aikaa on enemmän. Loistava viikonloppubrunssille tai muuten vaan vaihtelua peruspuurolle. Ja tämä puuro ei myöskään voi kiehua yli.

Olin todella monta vuotta syömättä puuroa poikkeuksia lukuunottamatta, löysin sen uudestaan reilu vuosi sitten. Täydellinen aamupala etenkin töissä, hiutaleet säilyvät eikä tarvitse kantaa eväitä pyöräilyrepussa.

Resepti on muunnos Gordon Ramsayn ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa on maidon lisäksi kermaa – jos haluat tehdä täyteläisen täysrasvaisen version, korvaa noin 1 dl maidosta kermalla tai käytä täysmaitoa. Voit myös jättää sokerin pinnalta pois, ja paahtaa muuten vaan pinnan grillivastuksilla ruskeaksi.

Kaurapuuro uunissa

2-3 hengelle

  • 100 g isoja kaurahiutaleita
  • vajaa puolikkaan vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeria
  • reilu 4,5 dl kevytmaitoa (tai manteli/soijamaitoa tms.)
  • 50 g manteleita pilkottuna
  • 50 g rusinoita
  • 1 pienehkö kypsä päärynä tai omena pilkottuna
  • 0,5 tl kanelia
  • noin 1 rkl (ruskeaa) sokeria tai valkoista sokeria, esim. palmusokeria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voit sekoittaa ainekset suoraan uunivuoassa. Sekoita kaurahiutaleisiin vaniljasiemenet (lopuksi käsin), mantelit, rusinat, päärynä pilkottuna ja kaneli. Kaada maito joukkoon ja varmista, että hiutaleet ovat nesteen peitossa. Nosta uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia kunnes hiutaleet ovat pehmenneet ja neste melkein imeytynyt. Älä päästä kaikkea nestettä imeytymään tässä vaiheessa, puurosta tulee muuten liian tönkköä.

Ota vuoka uunista, laita uuni täydelle teholle (275 astetta) grillivastuksille. Ripottele sopiva määrä sokeria puuron päälle ja nosta vuoka takaisin uuniin kun uuni on kuuma. Anna olla pari minuuttia, kunnes sokeri on karamellisoitunut samaan tapaan kuin creme bruléssä. Voit tehdä tämän vaiheen myös kaasupolttimella. Ihan kaiken nesteen ei tarvitse tässäkään vaiheessa olla imeytynyt. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s