Manteliset kookoskeot

Jäikö laskiaisesta mantelimassaa yli? Ei hätää, voit käyttää ylimääräiset massat näihin helppoihin “kookosleivoksiin”. Itse inhoan jääkaapissa pyöriviä jämiä, yritän mielummin keksiä tähteille ja purkinpohjille jotain käyttöä, etteivät ne jäisi kansoittamaan jääkaappia tai ettei niitä tarvitsisi heittää roskikseen.

Meillä Suomessa ei ehkä ole niin perinnettä mantelimassan käytölle muualla kuin laskiaispullassa, mutta Ruotsissa taidetaan käyttö paljon semloja monipuolisemmin. Sitä voi laittaa vaikka omenapiirakkaan tai -kakkuun, kekseihin jne.

Jos haluat vähemmän makeita kookoskekoja, käytä sitruunankuorta suklaan tilalla. Yksi tällainen on jo sen verran tuhti makea, että kahdeksasta riittää monelle.

kookostopp2web

Manteliset kookoskeot

8 kpl

  • 100 g mantelimassaa karkeaksi raastettuna
  • puolikas kananmuna
  • 25 g tummaa suklaata rouhittuna TAI
  • vajaa puolikas sitruunankuori raastettuna
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • reilu 1 rkl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Yhdistä raastettu mantelimassa ja kananmuna. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki, että saat käytettyä puolet siitä. Voit myös käyttää koko kananmunan, jos se on pieni.

Lisää joukkoon rouhittu suklaa tai sitruunankuori, sokeri ja kookoshiutaleet. Lusikoi taikinasta 8 samankokoista kekoa pellille. Paista 12-15 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Tarjoile vaikka ystävänpäiväherkkuna aamukahvilla tai brunssilla.

Jos näitä jää yli, säilytä mieluiten rasiassa, joka ei ole täysin ilmatiivis, keot pehmenevät ja saattavat murentua.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s