Kolmen aineksen banaaniletut

Suurin osa on varmaan kuullut kahden ainekset banaaniletuista tai pannareista ja kokeillut niitä. Erityisesti niille, jotka tykkäävät maapähkinävoista, suosittelen tätä kolmen aineksen muunnosta. Myös ne, jotka eivät MPV:stä pidä, voi saada huijattua, sillä tässä yhdistelmässä maapähkinävoi sekoittuu kivasti joukkoon, eikä letut maistu pelkältä maapähkinävoilta. Tilalla voisi tosin käyttää mitä tahansa muuta pähkinävoita. Pähkinävoi parantaa mielestäni lettujen rakennetta niin, että niitä on helpompi paistaa. Pienen jauhomäärän tarkoituksena on parantaa rakennetta. Joskus lisään jauhoa vasta paistovaiheessa, jos huomaan, että taikinasta onkin tullut jotenkin liian löysää eikä letut pysy kasassa.

Maistuu parhailta niin aamu- väli- tai iltapalana, ja etenkin niinä hetkinä, kun jääkaapissa ei ole juuri mitään, paitsi ne ylikypsät banaanit.

Kolmen (tai neljän) aineksen banaaniletut

  •  1 keskikokoinen tai iso banaani, mieluiten kypsähkö
  • 2-3 rkl tai enemmän maapähkinävoita, maun mukaan
  • 2 kananmunaa
  • (1 rkl jauhoja tai hiutaleita esim. kaura, kookos, kaurahiutale)
  • (ripaus kanelia)
  • ripaus suolaa, jos käytät suolatonta ja sokerintonta maapähkinävoita

Muussaa banaani ja maapähkinävoi keskenään haarukalla – jos sekoitat pähkinävoin vasta myöhemmässä vaiheessa, se helposti jää klimpeiksi ja tarttuu sauvasekoittimeen. Lisää kanamunat ja mahdolliset jauhot ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Paista keskilämmöllä esimerkiksi neitsytkookosöljyssä joko lettupannulla, blinipannulla tai normaalilla paistinpannulla.

Tarjoa esimerkiksi turkkilaisen jugurtin ja marjojen kanssa, yleensä itse syön näitä pelkkien pakastemustikoiden kanssa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s